HVORFOR BO HJEMME HVIS DU KAN FLYTTE UT?

Hvis du spør en som har flyttet hjemmefra om den personen kunne tenkt seg å flytte tilbake hjem på ungdomsrommet, kan jeg nesten garantere deg at du får som svar at det kunne den personen aldri i livet tenkt seg. Hvorfor? Jo, nå skal du få høre. 

Den dagen jeg bestemte meg for å flytte ut var selvfølgelig foreldrene mine litt sånn "det kommer du aldri til å klare", eller, "det har du ikke råd til", eller, "du kommer til å leve på spaghetti og ketsjup. Men gjett hva: Jeg har aldri spurt dem om penger til mat eller regninger. Jeg har aldri sagt ordene "Jeg har dårlig råd". 

Det å bo alene er kanskje skummelt i begynnelsen, men du får en så mye mer frihet. Du får så masse tid for deg selv. Du kan gjøre hva du vil uten at noen bestemmer over deg. Du kan bråke så mye du vil om kvelden. Du kan komme og gå så mye du vil uten at mamma sender melding "HVOR BLIR DU AV, KLOKKA ER ELLEVE!", eller KOM HJEM NÅ, VI SKAL LEGGE OSS!". Du kan bestemme alt du vil selv. 

Du lager dine egne regler. Du skaper dine egne rutiner. Du velger selv hva du vil ha til middag. Du kan stå så lenge du vil i dusjen uten at noen slår i hjel døra og roper: "DU HAR STÅTT I DEN DUSJEN I EN TIME NÅ, BLI FERDIG, DET ER FLERE I DENNE FAMILIEN!!". Selvom du egentlig bare har dusjet i 5 minutter, og har ikke engang rukket å skylle ut balsamen. 

Det jeg vil frem til her, er at selvom det er veldig deilig å komme hjem til ferdig middag, ferdig vasket tøy, rent hus og alt det der, så er det så mange flere goder ved å bo for seg selv. Har du jobb, og tjener nok til å kunne bo alene, eventuelt med en venn eller kjæreste, så burde du ikke nøle. Du lærer så mye av å klare deg selv. Du lærer å ta ansvar. Du lærer at regninger betaler seg ikke selv. Maten lages ikke av seg selv. Men samtidig som alt dette skal gjøres, så har du en plass alene. Det er DIN plass, det er DU som bestemmer. Og jeg må jo si at det er mye koseligere å komme på besøk til foreldrene mine nå som jeg ikke ser dem hver eneste dag. Vi har faktisk mye å snakke om når jeg kommer. Vi kan sette oss ned i sofaen og faktisk spørre hverandre hvordan det går og hva som har skjedd den siste uka. Det gjør man som regel ikke når man ser hverandre hver bidige dag. Alt blir mye koseligere, syns jeg da. 

Å bo for seg selv er deilig, praktisk, og utrolig lærerikt! Det er virkelig verdt å betale for.


 

Ingen kommentarer

Skriv en ny kommentar

Kategorier

Arkiv

hits